Friendly Food 2012

O PROJEKCIE

Poznań to miasto, które przyciąga wielu turystów. Zwiedzanie ciekawych miejsc od rana do wieczora wymaga wiele wysiłku. Dlatego, aby nabrać energii do kolejnych miejskich wędrówek, powstał Friendly Food. Miejsce odpoczynku i zdrowego jedzenia. Projektowanie wnętrz ekologicznego bistro miało na celu stworzenie przestrzeni zachęcającej do dłuższego przebywania w lokalu. Zarówno dla osób szukających ciszy, jak i dla tych, którzy cenią sobie spokojne zakątki do pracy. Wnętrze jest ciepłe i przytulne dzięki jasnym odcieniom koloru zielonego oraz wzorzystym fotelom. Atmosferę podkreśla oświetlenie z nietypowymi żyrandolami oraz duże wygodne loże.


Zobacz galerię!

Motywem przewodnim w aranżacji bezglutenowego baru było połączenie cegły z nowoczesnością. Sercem bistro stała się lada zdobiona drewnem oraz oświetlona nisko wiszącymi lampami. Jej minimalistyczne zabudowanie umożliwia klientom na baczne obserwowanie procesu przygotowania soków oraz deserów. W podłużnym pomieszczeniu bistro uwagę przyciąga podświetlana ściana. Nasi specjaliści, wykorzystując swoje umiejętności, tworzą realizacje ponadczasowe, wzbogacone o detale przełamując monotonię, a także pełne harmonii.

Data: 2012

Lokalizacja: -